Ik denk, net als jij, dat voor jouw bedrijf alles mogelijk is!
Kim van Dam Organisatieontwikkeling
  • Eindelijk peace of mind
    Met structuur en rust
  • Lagere kosten, hogere kwaliteit
    Met grip op je bedrijf
  • Je beste jaar ooit!
    Met orde boven chaos
By - Kim van Dam

Over mij: de lange versie

Mijn interesse in ondernemerschap is begonnen toen mijn vader besloot om zijn eigen bedrijf op te zetten.

Toen ik 15 was, is mijn interesse in ondernemerschap begonnen. Mijn vader nam op dat moment de beslissing om voor zichzelf te beginnen. Hij werkte in loondienst in de landbouwmechanisatie, was niet te spreken over hoe het daar allemaal ging en besloot om te laten zien dat het ook anders kan! Voor hem, maar voor mij ook, het begin van een leerzame periode.

M’n vader heeft vooral heel veel verstand van machines repareren en ik vond het waanzinnig leuk en leerzaam om me te verdiepen in alle dingen die geen technische kennis vereisten. Ik heb me, soms samen, soms alleen, bezig gehouden met het opzetten van de boekhouding, offertes maken, contact met klanten en leveranciers, marketing, noem maar op. Naast school, en naast mijn zaterdagbaantje, besteedde ik elke week wel wat uren aan zijn bedrijf.

Ik vond de Bedrijfskunde opleiding super interessant!

Qua studie heb ik gekozen voor de opleiding Bedrijfskunde in Amsterdam omdat ik enorm geïnteresseerd was (en ben) in hoe succesvolle organisaties nu precies werken… Het laatste jaar heb ik gekozen voor de Master Ondernemerschap. Ik heb van elk moment van die opleiding genoten! Wat een interessante stof en super gaaf dat ik vaak meteen theorie in de praktijk kon toepassen.

Achter alle cijfers zit een verhaal.

Na het afronden van mijn studie ben ik in de Sales aan de slag gegaan. Motivatie: Leren verkopen en beter leren presenteren. Tijdens mijn baan in de Sales kwam ik achter een andere hele duidelijke interesse, namelijk het verhaal achter de cijfers. Elke week kregen we een omzetrapportage met daarin de doelstellingen en de resultaten per verkoper. Die rapportage vond ik niet per se heel interessant maar waar ik wel steeds meer over na ging denken, was welk verhaal er achter de cijfers schuilde. Waar waren de doelstellingen op gebaseerd? Waarom worden de doelstellingen de ene week wel gehaald en de andere week niet? Is het willekeurig of is er een manier waarop we meer waarde kunnen creëren waardoor we altijd onze doelstellingen kunnen behalen?

Ik heb nog geprobeerd om te kijken of ik via interne connecties op de financiële afdeling kon gaan werken maar daar waren ze al voorzien. Mijn nieuwe missie werd: Een baan in de financiële hoek vinden. En dan het liefst als consultant omdat ik dan bij veel verschillende bedrijven binnen kon kijken. En ik vond inderdaad vrij snel een baan als financieel consultant.

Ik vond mijn baan als financieel consultant fantastisch. Leuke bedrijven, super leerzaam en heel veel waarde creëren! Ik kwam er tijdens mijn Finance & Control opdrachten achter dat een Controller zich bezighoudt met gericht vinden van het verhaal achter de cijfers en dat je daarmee goed kunt adviseren over de dingen die een organisatie wel of niet zou moeten doen. Helemaal mijn ding! Ik wilde mezelf dus ontwikkelen naar de rol van Controller.

Ik was zo enthousiast over de dingen die ik deed dat ik me helemaal liet meeslepen.

Ik startte met de opleiding voor Controller, hielp interessante bedrijven, leerde veel en had een vrij actief sociaal leven. In de (schaarse) tijd die ik nog over had, hielp ik nog weleens in het bedrijf van mijn vader en maakte ik zo nu en dan nog een website voor kennissen. Totdat… ik in een burnout belandde. Ik ben er, door vrij rigoureuze veranderingen in mijn levensstijl en mindset, weer vrij snel uit gekomen.

Na de burnout heb ik nog een tijdje als consultant gewerkt maar ik merkte al snel dat het tijd was voor een andere baan. Ik ben als Controller gaan werken. Ik had inmiddels mijn opleiding afgerond en had er veel zin in om al mijn kennis en ervaring in de praktijk te brengen.

Eigenlijk werkte ik nog steeds als consultant.

Toen ik als Controller werkte, bleef ik me eigenlijk gedragen als consultant. Ik zag veel mogelijkheden voor verbetering en ben daar enthousiast mee aan de slag gegaan. Mijn baan als Controller vroeg alleen ook veel tijd en energie. Uiteindelijk kun je niet alles tegelijk doen.

Ik merkte dat ik de functie van Controller waanzinnig interessant vond maar dan voornamelijk op het vlak van meer structuur aanbrengen in de organisatie, verbeteren van processen, efficiënter werken door te automatiseren en ontwikkelen van nieuwe rapportages om steeds meer inzicht te krijgen en steeds beter te kunnen sturen. Ik werd minder enthousiast van het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden.

En dus… koos ik ervoor om te gaan doen waar ik eigenlijk al jaren naartoe heb gewerkt. Om als zelfstandige aan de slag te gaan en bedrijven te helpen met organisatieontwikkeling. Omdat dat helemaal mijn ding is 😊.

Ik hoop vele ondernemers te mogen helpen om hun bedrijf verder uit te bouwen. Niet per se door harder te werken maar door slimmer te werken, je bedrijf goed in te richten en de juiste keuzes te maken.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Klik hier om me een mail te sturen, dan neem ik contact met je op om een afspraak in te plannen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.
*
*