Ga voor groei van je bedrijf!

Ik heb niet gefaald. Ik heb 10.000 manieren gevonden die niet werken.

Thomas Edison

Hoe zorg je ervoor dat je grip krijgt op je bedrijf? Dat je weet wat er in je bedrijf goed gaat maar dat je ook weet waar kansen zijn om te verbeteren? Dit begint met financieel inzicht.

Misschien herken je dat je vanuit passie bent gestart met ondernemen. Je bedrijf is daarna (snel) gegroeid. Je hebt mensen aangenomen en jullie kunnen de klanten goed bedienen. Toch merk je dat de dingen die voor jou werkten bij het opzetten van je bedrijf, nu niet langer lijken te werken. Jijzelf, maar ook je team, moeten alle zeilen bijzetten om al het werk af te krijgen. Je kunt meer mensen aannemen maar je vraagt je af of dat wel écht de oplossing is. Het lijkt er meer op dat je bedrijf organisatorisch (qua structuur en processen) op een volgend niveau gebracht moet worden. Je weet alleen niet waar je moet beginnen…

Je vraagt je af wanneer het punt komt dat ook de klanten zullen merken dat het teveel is.

Als je niets doet, houden jij en je team het druk of krijgen jullie het zelfs alleen maar drukker. Jij en je medewerkers raken ontevreden omdat jullie niet efficiënt (kunnen) werken en omdat er teveel van iedereen wordt verwacht. Door de fase waar je nu met je bedrijf in zit, heb je eigenlijk alleen tijd om alle ballen in de lucht te houden. Je bent voornamelijk bezig met brandjes blussen want er is geen tijd om structurele oplossingen te bedenken. Iedereen gaat ervoor om de klanten tevreden te houden maar je vraagt je af wanneer het punt komt dat ook de klanten zullen merken dat het “too much” is.

Je krijgt steeds meer gevoel bij hoe je bedrijf presteert en waar dat door komt.

Als je niet weet waar je moet beginnen, start dan met het traject “Grip op je bedrijf door financieel inzicht”. Dit traject helpt je om een start te maken om weer achter het stuur van je bedrijf te komen in plaats van dat alles je “overkomt”.

In dit traject zet ik de Planning & Control cyclus goed voor je op zodat jij, of een financieel medewerker of Controller, er daarna mee verder kunt. Wat houdt dat precies in? Na afloop van het traject heb je meer gevoel bij hoe je bedrijf presteert en waar dat door komt. Ik maak een simpele, efficiënte en gebruiksvriendelijke rapportage voor je waarin ook ruimte is voor een begroting zodat je een redelijk beeld hebt van hoe het komende jaar er financieel uitziet. Dit geeft rust en helpt je bij het maken van keuzes. Aan het einde van het traject bekijken we samen welke mogelijke vervolgstappen er zijn om je bedrijf beter te sturen en verder te ontwikkelen.

Neem vandaag nog contact met me op voor meer informatie over het traject “Grip op je bedrijf door financieel inzicht”.

Planning & Control

Met een goed ingerichte planning & control cyclus:

  • Heb je maandelijks inzicht in hoe je er financieel voor staat met je bedrijf;
  • Krijg je inzicht in de verwachte financiële prestaties van je bedrijf voor komend jaar (je krijgt zelfs inzicht in het verwachte verloop van je banksaldo);
  • Krijg je steeds meer gevoel bij wat er gebeurt in je bedrijf;
  • Kun je je bedrijf beter sturen;
  • Krijg je inzicht in de mogelijke vervolgstappen voor verder ontwikkelen van je bedrijf.