Ik denk, net als jij, dat voor jouw bedrijf alles mogelijk is!
Kim van Dam Organisatieontwikkeling
 • Eindelijk peace of mind
  Met structuur en rust
 • Lagere kosten, hogere kwaliteit
  Met grip op je bedrijf
 • Je beste jaar ooit!
  Met orde boven chaos

ZONDER DOELEN, EN ZONDER PLAN OM DIE DOELEN TE BEREIKEN, IS JE BEDRIJF ALS EEN SCHIP DIE IS GAAN VAREN ZONDER BESTEMMING

Wellicht herken je als ondernemer of directeur het volgende: je bedrijf loopt (redelijk) goed maar je hebt toch het gevoel dat je niet echt verder komt. Jijzelf en je medewerkers hebben het (te) druk met de dagelijkse activiteiten maar eigenlijk is het niet echt duidelijk waar jullie met z’n allen naartoe werken. Er zijn geen duidelijke doelen. Vooruit plannen is lastig en er wordt veel ad hoc gewerkt. Op zich hangt er een goede werksfeer maar er is een tijd geweest dat de sfeer veel beter was. Af en toe probeer je veranderingen door te voeren door ze er doorheen te “pushen” maar dat leidt tot weerstand. Zelfs bij kleine veranderingen.

Stel je voor dat het mogelijk is om je bedrijf continu verder te ontwikkelen. Dat het voor iedereen duidelijk is waar jullie met z’n allen naartoe werken. Dat prioriteiten stellen daardoor veel gemakkelijker wordt. En dat veranderen een continu proces wordt met draagvlak bij alle medewerkers. Je bent niet meer de enige die zich bezighoudt met groei van je bedrijf maar ook je medewerkers dragen hieraan bij. Hoe zorg je ervoor dat je dat bereikt?

Als je je alleen op de dagelijkse werkzaamheden focust, word je vroeg of laat ingehaald. En dan is het voortbestaan van je bedrijf niet langer vanzelfsprekend.

Als je niets doet, komt er een moment dat je drastisch moet ingrijpen omdat je resultaten tegenvallen. De omgeving is veranderd en je begint achter de feiten aan te lopen. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat je bedrijf wordt ingehaald door alle ontwikkelingen. Alleen rigoureuze veranderingen kunnen er dan nog voor zorgen dat je resultaten weer een stijgende lijn laten zien.

Het (incompany) traject “Ontwikkel je bedrijf doelgericht” helpt je om te focussen op de doelen die jij met je bedrijf wilt bereiken.

Na afloop van het traject heb je een businessplan voor het komende jaar. Je doelen, en de bijbehorende acties, zijn duidelijk en je kunt aangeven waarom je deze doelen wilt realiseren. Je bent in staat om je medewerkers medeverantwoordelijk te maken voor het realiseren van de doelen. Op een positieve manier! 

Neem vandaag nog contact met me op voor meer informatie over het traject “Ontwikkel je bedrijf doelgericht”.

Duidelijke doelen:

 • Zorgen dat je je bedrijf continu kunt blijven verbeteren.
 • Brengen focus. Je bent beter in staat om prioriteiten te stellen. Jij en je medewerkers hoeven niet meer álles te doen.
 • Geven duidelijkheid. Je weet wat je wilt bereiken. Het is gemakkelijker om te bepalen welke informatie je nodig hebt en welke stappen je kunt nemen om je doelen te behalen.
 • Zorgen dat medewerkers zich gemakkelijker kunnen ontwikkelen. Zij kunnen optimaal bijdragen aan het realiseren van je doelen.